KLEURtechnieken Workshop boek by Julia Woning

Eventueel nog wel te vinden in de winkels op=op! Ik heb geen exemplaren meer

In deze ‘Kleurtechnieken workshop’ is kunstenares Julia Woning je ultieme gids bij het kleuren – zij begeleidt je van begin tot eind en bij elke stap van het proces. Het begint allemaal met het juiste gereedschap en een beetje voorkennis: je kleurmateriaal en de kleurenleer. Je leert in haar workshop alles over de meest gebruikte materialen, wat hun eigenschappen zijn en hoe je ze het best tot hun recht laat komen. Van kleurpotloden, aquarelpotloden, pastelpotloden, pastelkrijt, viltstiften, waterverf, markers en gel- en glitterpennen tot de doezelaar, wit als kleur en gum als kleurmateriaal. Julia Woning laat je zien hoe je met bepaalde kleurtechnieken en het juiste kleurenpalet de mooiste kleurplaten maakt. Bovendien leer je je eigen stijl ontwikkelen door het toevoegen van patronen, schaduw en lagen. Ook laat ze verschillende mix-media zien, het effect van blenden en het gebruik van terpentine en babyolie.

  • Veel achtergrondinfo over kleurmaterialen en hun eigenschappen.
  • Een perfecte balans tussen instructiepagina’s & inspirerende voorbeelden en witruimte om zelf te oefenen.
  • Landscape-formaat geeft volop ruimte om te schetsen en uit te proberen

Eventueel nog wel te vinden in de winkels maar op=op! Ik heb geen exemplaren meer.

Tip: Bij dit boek  ‘Kleurtechnieken workshop’ is de online workshop Kleurenleer echt een aanrader. TOVEREN MET KLEUREN. Tijdens deze workshop legt ik uit hoe de kleuren cirkel van van Itten werkt. Deze workshop is voor de beginnende kleurder, maar ook voor de gevorderden een interessante workshop echt een die je gedaan moet hebben.

In deze ‘Kleurtechniekenworkshop’ komt ook de basis van kleurenleer aanbod. Ik zeg altijd je rijbewijs om te kunnen kleuren. In deze video kun je de uitleg zien van het kleurenwiel die je kunt gebruiken bij je kleurwerk of dit nu een kleurplaat is of een tekening echt onmisbaar.