Dikke Dames by Julia Woning

Sinds 2008 maak ik Dikke Dames Schilderijen in acrylverf, vrolijke vrouwenfiguren in dagelijkse dingen. Ze komen voort uit mijn redactionele illustraties die ik sinds 1994 maak. Herken jij de Dikke dames al in deze illustraties?

Mijn Dikke Dames schilderijen zijn met dikke acrylverf geschilderd op doek, vrolijke vrouwenfiguren in dagelijkse dingen. Ze hebben geen gezicht zodat de voorstelling, sfeer leidend is t.o.v. wie de personen nu zijn. Iedereen kan zich er in herkennen. De Dikke Dames zijn vrolijk, kleurrijk en  brengen je altijd en overal in een goed humeur. Deze volumineuze figuren zitten aan de thee met taart, klessebessend bij het haardvuur of aan de borrel. Inspiratie haal ik overal vandaan. Telkens ben ik op zoek naar vrolijkheid, sfeer, verhoudingen, vormen, structuren en naar combinaties van kleuren in mijn werk. Schilderen geeft mij rust, warmte en vrolijkheid. Ik hoop dat een breed publiek mijn werk kan zien en er vrolijk van wordt.

Mijn dikke dames waren als eerste te zien bij Galerie van Eijck op de meent in Rotterdam een begrip in moderne kunst. Daarna volgde vele andere en ik kan met trots zeggen dat de galerie van het eerste uur nog steeds mijn Dikke Dames in stock heeft Galerie Sous Terre  in Lithoijen je kunt ze daar bewonderen en kopen.

De Dikke Dames op van alles

De serie werd uitgebreid unieke beeldjes, borden, vazen en zelfs op ART PIGS overal kwamen de Dikke dames tot zijn recht.

De Dikke Dames in opdracht

Ik kan een Dikke dames schilderij in opdracht maken met familie leden, huisdieren op een schilderij, op je muur of voor een cover van je boek.

De Dikke Dames komen naar je toe

Naast dat ik mijn werk in galeries tentoonstelde ging ik regelmatig naar kunstmarkten, art faire en kunstbeurzen om mijn Dikke dames te laten aanschouwen.

De pers ontdekt de Dikke Dames

De Dikke Dames om in te kleuren

Sinds 2015 creëerde ik kleurboeken voor volwassenen voor BBNC uitgevers. Het begon met “Het enige echte Dikke Dames Kleurboek voor volwassenen” waarna snel een verjaardag kleurkalender en inkleur ansichtkaarten volgde. Een jaar daarna kwam het grote zusje namelijk  Dikke Dames op reis XXL nog meer ruimte om de Dikke Dames kleur te geven. Ook een jaarlijkse Agenda met het  Dikke Dames thema mocht niet uitblijven en wat dacht je van Dikke Dames kerst kaarten. Ik heb het met plezier ontworpen. Daarna volgde Dikke Dames in Sprookjesland en door de kunstgeschiedenis heen het laatste Dikke Dame kleurboekje was het Zomer boekje. De meeste zijn uitverkocht maar het aller eerste boekje een bestseller “Het enige echte Dikke Dames Kleurboek voor volwassenen” is nog altijd te koop.

Naast de Dikke Dames kleurboeken kwamen er ook ander thema’s kleurboeken van mijn hand. Het begon met het Dieren kleurboek, waarna Koraal, en Regenwoud volgde. ook een kleurboek met portretten van mensen van over de hele wereld heb ik ook gecreëerd. Helaas zijn deze ook bijna allemaal uitverkocht, maar soms kom je ze nog wel eens tegen en dan zou ik mijn slag slaan met zo’n collectors item ;-)