BOEKEN by Julia Woning

Ik vind het leuk om mijn kennis te delen, of het nu is via mijn boeken, demonstraties of workshops. Maar hoe ben ik eigenlijk begonnen met het schrijven en illustreren van boeken?

Het avontuur begon met mijn DikkeDames-schilderijen. Deze werden een groot succes vanaf 2008, en rond 2015 begon de trend van kleurboeken voor volwassenen op te komen. Overal zag je kleurboeken verschijnen, zelfs in de supermarkt. Maar ze waren allemaal gevuld met mandala’s of wat ik noem “behangpatroontjes”. Ik dacht dat mijn Dikke Dames ook ingekleurd mochten worden. Ik deed wat onderzoek en vond BBNC Uitgevers als een geschikte partner. Ik belde hen op en binnen een week ontving ik het contract voor mijn eerste kleurboek, “Het enige echte Dikke Dames kleurboek voor volwassenen”. Ik kon aan de slag met het maken van illustraties voor het kleurboek, met maar liefst 140 unieke Dikke Dames-tekeningen om in te kleuren. Het werd een enorm succes, want dit kleurboekje kun je nog steeds kopen in 2023 in Nederland en België. Om deze boekjes te promoten, gaf ik demonstraties in boekenwinkels met Stabilo en/of Caran D’ Ache -potloden en stiften. Op die manier kwam ik in contact met de kleurders van mijn kleurboeken, en na mijn eerste kleurboek volgden er al snel meer – zo’n 12 stuks.

Tijdens mijn interactie met mijn kleurders merkte ik dat ze weinig kennis hadden van kleurmaterialen en wat er allemaal te koop was, maar vooral ook hoe ze ermee konden werken. Dat bracht me op een nieuw idee voor een boek: het creëren van een techniekenboek over kleurmaterialen. Ik stelde dit voor aan mijn uitgever, Nicole Neven van BBNC Uitgevers, en kon beginnen aan mijn eerste geschreven techniekenboek: “Kleurtechnieken Workshop by Julia Woning”, uitgebracht in 2016. Ook dit boek werd een succes en wordt nog steeds beschouwd als een must-have voor elke kleurder en tekenaar. Het boek bevat veel basisinformatie over kleurmaterialen en -technieken. Je kunt het nog vinden in de winkels en in mijn webshop maar op=op! Het KLEURtechnieken boek wordt niet meer gedrukt.

In de daaropvolgende jaren heb ik nog meer techniekenboeken gecreëerd, stuk voor stuk pareltjes, al zeg ik het zelf. Je kunt mijn boeken vinden op deze pagina, en in mijn webshop kun je een boek aanschaffen met een persoonlijke noot. Ik hoop dat veel mensen mijn boeken lezen en er veel plezier aan beleven tijdens hun creatieve reis. Ik voel me vereerd om hen daarbij te kunnen helpen.

UIT HET ASSORTIMEN BOEKEN by Julia Woning

Het Kleur Technieken boek en het Artjournal album zijn uit het assortiment. Je kunt ze nog tegenkomen in de winkels, maar zijn niet meer bij te bestellen. Ik heb helaas geen exemplaren meer.

UITVERKOCHT!
niet meer leverbaar

UITVERKOCHT nog wel te vinden bij winkels in Nederland en België

UITVERKOCHT!
niet meer leverbaar

UITVERKOCHT!
niet meer leverbaar