Meer over Julia

Julia Woning volgde van 1990 tot 1994 haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Afgestudeerd richting Illustratie en 2e hoofdvak (analoog) fotografie. Sindsdien werkt ze als illustrator, portrettist, beeldend kunstenaar, teken-schilderdocent  en auteur.

Direct na haar opleiding als Illustrator kwam zij bij TopDrawers-Amsterdam. Hét agentschap voor illustratoren. Daar heeft zij de eerste stappen zetten als illustrator en onder toeziend oog van Mentor Ronald Bijlsma vele mooie projecten mogen verwezenlijken voor diverse bedrijven, Rabobank, Shell, KLM, Uitzendburo START, Safari, Bruid en Bruidegom Magazine etc. met als hoogte punt het winnen van de Rotterdamse Reclame prijs 1996 met een Abri campagne voor Hoge School Rotterdam.

Naast haar illustratie werk probeerde zij ook eigen kunst werk te creëren. Haar doorbraak kwam met de ‘Dikke Dames’ schilderijen. “Sinds 2008 maak ik Dikke Dames, vrolijke vrouwenfiguren in dagelijkse dingen. De Dikke Dames zijn vrolijk, herkenbaar brengen je altijd en overal in een goed humeur. Deze volumineuze figuren zitten aan de thee met taart, klessebessend bij het haardvuur of aan de borrel. Inspiratie haal ik overal vandaan. Telkens ben ik op zoek naar vrolijkheid, sfeer, verhoudingen, vormen, structuren en naar combinaties van kleuren in mijn werk. Schilderen geeft mij rust, warmte en vrolijkheid. Ik hoop dat een breed publiek mijn werk kan zien en er vrolijk van wordt.

Eind 2021 presenteert zij een gehele nieuwe serie genaamd NATURE bij de Kunstkeuken in Valkenswaard. “Inspiratie haal ik uit de natuur en haal het naar binnen door er prachtige, kleurrijke schilderijen van te maken. De werelden van vogels, vissen, planten, lucht, water en land komen te samen. Zo creëer ik een nieuwe wereld een nieuwe dimensie. Ontspannend om naar te kijken, maar ook een ontdekkingstocht naar de rust en balans van kleur, dieren en planten.”

Naast het illustreren en het creëren van schilderijen creëert zij portretten. Zowel vrij als in opdracht. In diverse materialen en in diverse stijlen probeert Julia het ware portret te vangen van de persoon. Iedere keer een zoek tocht om die persoon te vangen maakt het erg interessant. De voldoening haalt zij uit het feit dat mensen reageren op haar werk dat is voor haar heel waardevol. Mensen blij maken met haar creaties.

In september 2015 lanceerde BBNC uitgevers mijn eerste kleurboek “Het enige echte Dikke Dames kleurboek voor volwassenen” snel volgde er nog meer DikkeDames om in te kleuren. Ze zijn vrolijk, herkenbaar en perfect om in te kleuren. De Dikke Dames brengen je altijd en overal in een goed humeur.  Naast de DikkeDames illustreerde ik nog vele soorten kleurboeken. De dierenserie, de Kleurrijke Volken van de Wereld. Uit deze serie ontstond ook het idee om een technieken boek te schrijven hoe te kleuren en schreef ik het KLEUR-technieken workshop boek. Nog steeds een groot succes waardoor er nog meer boeken volgde. Creatieve Tekentechnieken workshop, PanPastel Workshop, Art Journal workshop en mijn nieuwste boek aquarel workshop. “Ik neem je mee in mijn boeken als ultieme gids bij het kleuren en/of tekenen -ik begeleid je van begin tot eind en bij elke stap van het kleur en/of tekenproces”.

Naast het schilderen, illustreren en schrijven geeft Julia ook demonstraties, cursussen en workshops zowel online als in haar atelier in Bergschenhoek of op lokatie.

DOCENT:

1995 t/m 2006 Van Beek Atelier opgericht en diverse cursussen gegeven bij Van Beek Art Supplies te Rotterdam.
1997 Academie Beeldende Kunsten Rotterdam: zaterdag Docent voor introductie voor Illustratie.
1998 t/m 1999 Stichting het Polderhuis te Bergschenhoek teken-en schildercursus voor volwassenen en kinderen.
2003 Workshop 6x CKV docent Lodewijk Rogier College Noordsingel te Rotterdam VMBO.
2005 Vakgroep docent illustratie ABK Willem de Kooning te Rotterdam.
2007 t/m heden Eigen lesatelier aan huis.
2016 t/m heden ambassadeur voor PanPastel en geef in de Benelux demonstraties en workshops.

2016 t/m heden ambassadeur voor Derwent en geef in de Benelux demonstraties en workshops.
2021 t/m heden Daniël Smith Watercolors demonstraties en workshops.

Derwent Ambassadeur

Ik voelde mij vereerd toen ik in 2016 werd gevraagd om ambassadeur te worden voor Derwent.  Ik werkte sinds mijn studie (1990) al met de producten. Samen met een enthousiast Derwent design team creëren wij maandelijks content op Facebook en Instagram. Daarnaast schrijf ik Engelse blogs voor Derwent Art Official en geef ik demonstraties- workshops in de Benelux voor Derwent.

PanPastel Ambassadeur

Sinds eind 2016 ben ik PanPastel ambassadeur. Een prachtig product waar ik jaren geleden verliefd op werd. Het is niet alleen pastel in een doosje, het is zoveel meer dan het klassieke pastelkrijt. In het PanPastel Workshop boek kun je daar meer over lezen. Ik geef regelmatig demonstraties en (online) workshops in de Benelux voor PanPastel.