WORKSHOPS by Julia Woning te Bergschenhoek

De workshops zijn van 10:00-15:00 uur in mijn atelier in Bergschenhoek (net boven Rotterdam) minimaal 6 maximaal 10 deelnemers. Je krijgt tijdens de workshop persoonlijke aandacht, als beginner of geoefende kleurder/ tekenaar ben je van harte welkom. Ik leer je beter te kijken naar je voorwerp, grond vormen zien, overnemen dmv hokjes systeem of doordrukken wat jij wilt. Ik help je op weg om te starten met tekenen en kleuren naar aanleiding van een foto. Weet je nog niet echt hoe je moet starten en met welk onderwerp. Geen probleem ik heb vele voorbeelden en kan je op weg helpen.  Ik heb veel voorbeelden waar je uit kunt kiezen om na te tekenen, maar je mag ook van een eigen foto werken. Neem dan een goed uitgeprinte foto mee en een zwart wit kopie van je foto op formaat dat je wilt tekenen op dun kopieer papier.

Workshops zijn inclusief kleur materiaal, koffie, thee en iets lekkers kost p.p. € 59,= per workshop, wel zelf je eigen lunch meenemen! Maar je mag ook je eigen kleur materialen meenemen zodat je thuis verder kunt gaan.

Voor de workshop realistisch tekenen (gevorderden) hoef je niet te kunnen tekenen, maar enig kennis over kleuren, kleurlagen, verlopen maken is wel een pré als je realistisch wilt leren tekenen. Ben je beginner en wil je leren kleuren laat je niet afschikken ook dan ben je van harte welkom en kan ik je op weg helpen op jou niveau kom dan eerst naar de workshops kleurpotlood, panpastel & pastelpotloden of aquarelleren.

ZOMERATELIER & NAJAAR

  • Zaterdag 22 juni TEKENEN MET POTLOOD **VOL
  • Vrijdag 26 juli REALISTISCH TEKENEN **VOL
  • Vrijdag 16 augustus REALISTISCH PORTRETTEKENEN **VOL
  • Vrijdag 23 augustus AQUARELLEREN BLOEMEN van botanisch tot losse illustratieve bloemen nog 3 plekken
  • Vrijdag 30 augustus PANPASTEL & PASTELPOTLODEN **VOL
  • Zaterdag 31 augustus REALISTISCH TEKENEN met grafietpotlood, kleurpotlood of panpastel & pastelpotlood ** VOL
  • Vrijdag 6 september REALISTISCH TEKENEN met grafietpotlood, kleurpotlood of panpastel & pastelpotlood **VOL
  • Vrijdag 13 september REALISTISCH TEKENEN met grafietpotlood, kleurpotlood of panpastel & pastelpotlood **VOL
  • Vrijdag 27 september REALISTISCH TEKENEN met grafietpotlood, kleurpotlood of panpastel & pastelpotlood ** VOL

SCHILDEREN MET ACRYLVERF

NIEUW een dag workshop waar jij je kunt uitleven met acrylverf. Ik laat je de tips en tricks zien hoe je met acrylverf kunt werken. je werkt aan een eigen project of kiest een project uit mijn foto archief om na te schilderen. dat kan Dikke Dames zijn, een dame ala van Dongen, een realistisch portret beginnen van mens of dier of wil je juist los gaan met abstactie alles is mogelijk. de workshop is incl. acrylverf maar zonder canvas. Je zult zelf een canvast moeten meenemen tot maximale grote van 60x80cm. De groep bestaat maximaal uit 6 deelnemers.

kosten €69

Tekenen met potlood

Tijdens de workshop staat het tekenen met potlood centraal. Ieder gaat aan zijn eigen werkstuk werken met potlood of dit grafiet, kleur, pastel of aquarel potlood is. Of je nu een beginner bent of reeds een gevorderde tekenaar bent.  Je kunt een project uit Julia’s voorbeelden kiezen of een eigen onder werp. Neem dan een goede referentie foto mee en een zwart wit kopie op het formaat dat je wilt gaan werken voor de doordruk techniek. Wil je het ontwerp zelf geheel tekenen dat kan en mag natuurlijk ook. Je mag de tekening ook thuis alvast opzetten. Tijdens deze workshop laat Julia je de diverse technieken zien die je kunt doen met potlood. Het klassieke kleuren, kleuren mengen of juist op pastelmatpapier werken met kleurpotlood en wassingen toepassen. Julia helpt je op weg, begeleid je op je eigen niveau.

Realistisch Tekenen

Tijdens de workshop Realistisch Tekenen ga je aan het werk naar aanleiding van een voorbeeld foto. Ieder gaat aan zijn eigen werkstuk werken met Grafietpotlood, kleurpotlood, pastelpotlood op zijn eigen niveau. Of je nu een beginner bent of reeds een gevorderde potlood tekenaar.  Je kunt een project uit Julia’s voorbeelden kiezen of een eigen onder werp. Neem dan een goede referentie foto mee en een zwartwit kopie op het formaat dat je wilt gaan werken voor de doordruk techniek. Wil je het ontwerp zelf geheel tekenen dat kan en mag natuurlijk ook. Je mag de tekening ook thuis alvast opzetten. Tijdens deze workshop laat Julia je de diverse technieken zien die je kunt doen met potloden. Julia helpt je op weg, begeleid je op je eigen niveau en samen proberen wij je werk naar een hoger plan te brengen.

Tekenen & Aquarelleren

Tijdens de workshop Tekenen & Aquarelleren laat Julia kennis maken met grondvormen, hoe je een tekening naar aanleiding van foto kunt opzetten en daarna kunt beschilderen met aquarel verf. Julia laat je ook kennis maken met de technieken van aquarel. Na de uitleg ga je zelf aan de slag met aquarelleren dat kan op je eigen niveau. Als je pas begint helpt Julia je stap voor stap. Ben je al verder dan ga je aan het werk naar aanleiding van een voorbeeld foto.  Julia helpt je op weg, begeleidt je op je eigen niveau en probeert je jou werk naar een hoger plan te brengen. Wil jij liever in deze workshop tekenen in potlood dat kan ook!

PanPastel & Pastelpotloden

Tijdens de workshop laat Julia je kennis maken met PanPastel, Pastelpotloden en ga je werken op pastelmat papier. Of je nu een beginner bent of reeds een gevorderde pasteltekenaar.  Je kunt een project uit Julia’s voorbeelden kiezen of een eigen onder werp. Neem dan een goede referentie foto mee en een zwart wit kopie op het formaat dat je wilt gaan werken voor de doordruk techniek. Wil je het ontwerp zelf geheel tekenen dat kan en mag natuurlijk ook. Je mag de tekening ook thuis alvast opzetten.  Julia helpt je op weg, begeleidt je op je eigen niveau en probeert je jou werk naar een hoger plan te brengen.