Spelen met Daniël Smith aquarelverf in het zonnetje. Heerlijk vindt ik het om creatief bezig te zijn vooral als het buiten kan. In de video zie je hoe ik een cover van mij EVITAL aquarel journal beschilder met eerst een speciale aquarel ondergrond van Daniël Smith  in de kleur Buff Titanium en daarna aquarelleren.

Ik begin met het aanbrengen van de grond laag, waarom? Ik wil namelijk wel het bijzondere van aquarel op de kaft hebben. Deze speciale grondeer voor aquarel is daarom een must. belangrijk is dat het door en door droog is dus 24 tot 48 uur laten drogen, voordat je met aquarelverf los mag gaan. ook als lijkt het droog, niet doen, gewoon geduld hebben ;-) Zodra het goed droog is begin ik gewoon weg bladeren en bloemen te schilderen. Van te voren weet ik niet wat ik ga maken. Ik laat het gewoon ontstaan en geniet van het proces. Je kunt niets fout doen. Je kunt het gebruiken. En zo ontstaat er een lente cover met bloemen en bladeren. Ik ben blij met het resultaat, maar voor al het plezzier wat ik eraan beleeft heb zo heerlijk schilderen in de zon. Bekijk de video hoe ik het heb gedaan.

Materiaal:

  • EVITAL Journal from Clairefontaine
  • Daniel Smith Extra Fine Watercolors
  • DANIEL SMITH Watercolor Ground aquarel grondeermiddel, Buff Titanium