ATELIER workshops by Julia Woning te Bergschenhoek

De workshops zijn van 10:00-15:00 uur in mijn atelier in Bergschenhoek (net boven Rotterdam) Je krijgt tijdens de workshop persoonlijke aandacht, als beginner of geoefende kleurder/ tekenaar ben je van harte welkom. Ik leer je beter te kijken naar je voorwerp, grond vormen zien, overnemen dmv hokjes systeem of doordrukken wat jij wilt. Ik help je op weg om te starten met tekenen en kleuren naar aanleiding van een foto. Weet je nog niet echt hoe je moet starten en met welk onderwerp. Geen probleem ik heb vele voorbeelden en kan je op weg helpen. Je kunt op iedere data met je eigen materiaal keuze en op je eigen niveau meedoen ongeacht het thema van de workshop!! Geef dat alleen wel aan bij de inschrijving en met welk materiaal je wilt gaan werken. Met je gekozen materiaal kun je dan aan de slag: panpastel met pastelpotloden / kleurpotloden/ grafietpotlood. Maar als je met aquarel wilt werken in een andere workshop dan aquarelworkshop dan kan dit mits je geoefend bent met aquarel ;-). Ik heb veel voorbeelden waar je uit kunt kiezen om na te tekenen, maar je mag ook van een eigen foto werken. Neem dan een goed uitgeprinte foto mee en een zwart wit kopie van je foto op formaat dat je wilt tekenen op dun kopieer papier.

Workshops zijn inclusief kleur materiaal, koffie, thee en iets lekkers kost p.p. € 59,= per workshop, wel zelf je eigen lunch meenemen!

Voor de workshop realistisch tekenen (gevorderden) hoef je niet te kunnen tekenen, maar enig kennis over kleuren, kleurlagen, verlopen maken is wel een pré als je realistisch wilt leren tekenen. Ben je beginner en wil je leren kleuren laat je niet afschikken ook dan ben je van harte welkom en kan ik je op weg helpen op jou niveau kom dan naar de workshops kleurpotlood, panpastel & pastelpotloden of aquarelleren. 

Inloop ATELIER middag

Wil jij gezellig met een aantal gelijk gestemde creatief bezig zijn? kom dan naar de inloop ateliermiddagen onder begeleiding van Julia Woning. Zowel voor de beginner als de reeds geoefende kleurder, tekenaar, aquarellist interessant. Samen creatief bezig zijn aan een eigen project die je start bij Julia en die je thuis verder kunt perfectioneren en de volgende keer wanneer het jou uitkomt verder afmaakt. Op deze middagen kun je ook je eigen gemaakte werk meenemen en kan ik die met je bespreken en tips geven. Al met al gewoon een gezellige creatieve middag. Wil je met acrylverf werken op deze middagen? dit kan maar dan is de verf en drager (canvas) niet inbegrepen bij de materialen. Maar neem gerust je eigen materialen mee, wel zo handig als je thuis verder wilt werken aan je project. Ben je inspiratieloos dan heb ik vele voorbeelden waar je uit kunt kiezen ;-)

De inloop is van 12:30-15:00 uur. Het is inclusief materiaal koffie/thee kosten per keer € 25. (doorgang workshop minimaal 4 deelnemers maximaal 6 deelnemers) Reserveer een plekje door op de datum via de website een plek te kopen dan ben je zeker van een plek. Zie ik je dan?
KLEURpotlood

Tijdens de workshop staat het tekenen/kleuren met kleurpotlood centraal. Ieder gaat aan zijn eigen werkstuk werken met kleurpotlood op zijn eigen niveau. Of je nu een beginner bent of reeds een gevorderde kleurpotlood tekenaar.  Je kunt een project uit Julia’s voorbeelden kiezen of een eigen onder werp. Neem dan een goede referentie foto mee en een zwart wit kopie op het formaat dat je wilt gaan werken voor de doordruk techniek. Wil je het ontwerp zelf geheel tekenen dat kan en mag natuurlijk ook. Je mag de tekening ook thuis alvast opzetten. Tijdens deze workshop laat Julia je de diverse technieken zien die je kunt doen met kleurpotlood. Het klassieke kleuren, kleuren mengen of juist op pastelmatpapier werken met kleurpotlood en wassingen toepassen. Julia helpt je op weg, begeleid je op je eigen niveau.

  • Zaterdag 27 mei POTLODEN grafiet/kleur/pastel €59

Realistisch Tekenen (gevorderden)

Tijdens de workshop Realistisch Tekenen ga je aan het werk naar aanleiding van een voorbeeld foto. Ieder gaat aan zijn eigen werkstuk werken met Grafietpotlood, kleurpotlood, pastelpotlood op zijn eigen niveau. Of je nu een beginner bent of reeds een gevorderde potlood tekenaar.  Je kunt een project uit Julia’s voorbeelden kiezen of een eigen onder werp. Neem dan een goede referentie foto mee en een zwartwit kopie op het formaat dat je wilt gaan werken voor de doordruk techniek. Wil je het ontwerp zelf geheel tekenen dat kan en mag natuurlijk ook. Je mag de tekening ook thuis alvast opzetten. Tijdens deze workshop laat Julia je de diverse technieken zien die je kunt doen met potloden. Julia helpt je op weg, begeleid je op je eigen niveau en samen proberen wij je werk naar een hoger plan te brengen.

  • Vrijdag 19 mei REALISTISCH TEKENEN €59
  • Zaterdag 17 juni REALISTISCH TEKENEN €59
Aquarelleren buiten & op vakantie

Tijdens de workshop Buiten & op vakantie Aquarelleren laat Julia kennis maken met aquarel verf en de technieken. Deze keer gaan we kijken hoe je gemakkelijk kunt tekenen en aquarelleren naar de waarneming. Als je lekker buiten op terras zit of op vakantie iets leuks wilt vastleggen. Julia geeft je Tips  & Tricks zodat ook jij dit kunt. Na de uitleg ga je zelf aan de slag met aquarelleren dat kan op je eigen niveau. Als je pas begint helpt Julia je stap voor stap. Ben je al verder dan ga je aan het werk naar aanleiding van een voorbeeld foto.  Julia helpt je op weg, begeleidt je op je eigen niveau en probeert je jou werk naar een hoger plan te brengen.

  • Vrijdag 30 juni AQUARELLEREN buiten & op vakantie €59
PanPastel & Pastelpotloden

Tijdens de workshop laat Julia je kennis maken met PanPastel, Pastelpotloden en ga je werken op pastelmat papier. Of je nu een beginner bent of reeds een gevorderde pasteltekenaar.  Je kunt een project uit Julia’s voorbeelden kiezen of een eigen onder werp. Neem dan een goede referentie foto mee en een zwart wit kopie op het formaat dat je wilt gaan werken voor de doordruk techniek. Wil je het ontwerp zelf geheel tekenen dat kan en mag natuurlijk ook. Je mag de tekening ook thuis alvast opzetten.  Julia helpt je op weg, begeleidt je op je eigen niveau en probeert je jou werk naar een hoger plan te brengen.

  • Zaterdag 27 mei POTLODEN grafiet/kleur/pastel €59 tijdens deze workshop kun je ook met PanPastel werken!