Julia


Workshops& cursussen

workshops tot aug 2017:   

KLEUR Workshop in Belgie!

KLEURTECHNIEKEnWEEKEND MET OVERNACHTING ;-)

Zorgverblijf Hooidonk in Zandhoven (20km van Antwerpen) )geeft kleur aan je weekend! Ben jij ook gebeten door de hype 'kleuren voor volwassenen'? Dan kan je van 21-22-23 juli komen kleuren onder leiding van Julia Woning. In dit weekend geeft Julia 3 workshops. zaterdagochtend, zaterdagmiddag en zondagmiddag. In deze workshops gaat zij uitgebreid in op de diverse kleurtechnieken, kleumaterialen, kleurenleer, verlopen maken, schaduw werking, huidstinten en nog veel meer. Natuurlijk gaan we zelf ook veel proberen en kleuren. U hoeft niets mee te nemen qua materiaa,l daar zorgt Julia voor. Mocht U uw eigen ingekleurde of getekende werk mee willen nemen, om daar eens samen met Julia naar te kijken dan kan dat..Zij kan dan persoonlijk tips geven.

Workshop WEEKEND 21-22-23 juli

inclusief cursusmateriaal, 2 overnachtingen in een single kamer, maaltijden en 3 workshops kosten p.p. € 229,=

Voor meer informatie neem contact op met Stefanie Geudens op het nummer 03/320 28 20

of animatie@hooidonk.be. Wees er snel bij want vol= vol.


KLEUREndag

Op een zaterdag van 10:00-15:30 uur

Heb je alle mogelijke workshops al eens gevolgt bij Julia maar wil je toch nog eens heerlijk kleuren kom dan deze dag. om de technieken weer even door te nemen of om je kleurwerk naar een hoger nivo te brengen met handige tips van Julia. Blijf op de hoogte van de nieuwste kleur materialen en technieken. Doe dan mee op deze dag ;-)

Workshop DAG inclusief materiaal, lunch kosten p.p. € 49,=

zaterdag 1 juli 10:00-15:30uur min 8 max 14 deelnemers

 

 

 

KLEURenleer & huidstintendag

8-14 deelnemers

Julia legt in 5,5uur uitgebreid hoe kleurenleer nu werkt, hoe je huidstinten opbouwd of dit nu in een kleurplaat, greyscaleplaat of eigen portrettekening is. Echt een les die iedere creatieveling een keer zou moeten volgen. Je gaat snappen waar alle mengkleuren nou eindelijk vandaan komen. De magie van kleurenmengen maak je je eigen. Ook de verlopen met potlood en pastel komen aan bod en niet vergeten de huidstinten of dit nu in een stempel, kleurplaat of greyscale is. Duidelijke een andere workshop dag dan de kleurtechniekendag. Deze workshop is voorzowel beginner als gevorderden tekenaar/ kleurder zeer de moeite waard.

 

Workshop DAG inclusief materiaal, lunch kosten p.p. € 49,=

zaterdag 10 juni 10:00-15:30uur LOKATIE Doe@ding Spijkenisse daar ook inschrijven!! min 10max 16 deelnemers

 

 

portrettenkleurendag

8-14 deelnemers

Julia legt in 5,5uur uitgebreid hoe je een portret kunt voorzien van kleur en waar nu de schawuw tinten aan te brengen. Zowel met kleurpotlood, inktense(wateroplosbarepotloden) en panpastel. We gaan met kleurplaten en greyscale platen aande slag. mocht je nu zelf portretten tekenen en daarin begeleid worden dan kan dit natuurlijk ook op deze dag! neem eventueel ook je eigen gemaakte werk mee om te bespreken.

Workshop DAG inclusief materiaal, lunch kosten p.p. € 49,=

zaterdag 8 juli 10:00-15:30uur

workshopHALVEDAG


Derwent INKTENSE blocks en potloden

Julia legt in 2.5uur uit hoe de inktense nu werkt en wat is nu zo anders dan de andere aquarel potloden. wees ge waarschuwd als je een maal weet hoe hiermee te werken wil niets anders meer :-) Workshop inclusief materiaal, koffie, thee, koek kost p.p. € 25,=

vrijdag 30 juni13:00-15:30uur

 

 

KLEURENLEER acryl SCHILDEREN 8-14 deelnemers


In 2.5 uur legt Julia uit hoe de kleurenleer in elkaar steekt met schilderen van acrylverf. We gaan deze ochtend de kleurencirkel schilderen dus mengen met acryl verf en hoe dat nu zit en waarom je geen mooi groen kan krijgen als je toch geel en blauw samen mengt bijvoorbeeld.. Je kan met een eigen samengestelde groep of via open inschrijving.
Workshop inclusief materiaal, koffie, thee, koek en met zelf gemaakt kleurencirkel op papier mee naar huis kosten p.p € 29,=

zaterdag 17 juni 09:30-12:00uur


vrolijke dieren SCHILDEREN
8-14 deelnemers


3 uur schilderen aan een schilderij met moderne fel gekleurde kippen, koe, varken onder begeleiding van Julia Woning. Je kan met een eigen samengestelde groep of via open inschrijving.
Workshop inclusief materiaal, koffie, thee, koek en met zelf gemaakt kunstwerk 50x50cm mee naar huis kosten p.p € 39,=

zaterdag 17 juni 13:00-16:00uur VOL

 

 

NIEUW SEIZOEN aug-dec 2017

 

OPEN ATELIER VOOR VOLWASSENEN

nog enkele plaatsen beschikbaar bel voor meer info: 0627464843
Voor beginners en gevorderde tekenaars en schilders in diverse technieken met maximaal 8 cursisten. Door dat ik om de week les geef op maandag, dinsdag of donderdag zou dit een motivatie kunnen zijn om thuis ook te schilderen. We werken individueel dus niet gezamenlijk aan het zelfde onderwerp. Dit houdt in dat u zelf voor een onderwerp zult moeten zorgen. Thuis voorwerken door de schets al op te zetten bespaard ook weer les tijd. Probeer de les dan ook zo effectief mogelijk te gebruiken. Ik stuur u en help u verder met uw werkstuk. Vergeet niet om eigen materiaal mee te nemen vb: papier, potlood, gum maar ook schildersdoek, canvas, verf, penselen en pallet. De lessen zijn incl. koffie/thee en koek (excl. materiaal zelf mee te brengen) ezels en tafels etc. aanwezig.

Prijs per les € 16,=**

EXTRA mogelijkheid: Prijs per les incl. gebruik acrylverf €19,= penselen, ondergronden en pallet dienen wel zelf meegenomen te worden.

 

Wil je liever 1x per maand? Dat kan zet dan de data vast die je wilt en betaal deze om zeker te zijn van je plek*

*Bij ziekte van de cursist/ afmelden van deelname ingeplande les (1x p.mnd) is inhalen niet mogenlijk. U heeft ook geen recht op restitutie van het les bedrag.

**Bij ziekte van de cursist die gehele periode volgt is inhalen alleen mogelijk binnen 2 weken van ziekteverzuim en mits er plek is. Is er geen plek dan vervalt de inhaal beurt. Restitutie van het les bedrag is niet mogelijk.

 

CURSUSDAGEN

sommige data nog plek bel gerust voor meer informatie 0627464843
Maandagmiddag om de week 13:00-15:30 uur

A: september 4, 23 oktober 9, 30 november 13, 27 december 11

B: september18 oktober2, 23 november 6, 20 december 4, 18

Dinsdagmiddag om de week 13:00-15:30 uur

C: september 5, 19 oktober 3, 24 november 14, 28 december 12

Donderdagmiddag om de week 13:00-15:30 uur
E: augustus 31 september 14, 28 oktober 12, 26 november 9, 23 december 7, 21

 

 

 

NIEUW: korte cursus ook s'avonds!

leren kijken, tekenen & schilderen

Julia start in het najaar met nieuwe lessen " Leren kijken, tekenen & schilderen" in 8 lessen gaat Julia je op weg helpen van goed kijken, vormen zien, meten, perspectief en schaduw. Maar we gaan ook spelen met waterverf, acrylverf en olieverf durf jij dat? Gewoon proberen wat de diverse materialen doen enl uitproberen aan de hand van een opdracht in de les. Erg interessant voor de beginner maar ook verfrissend voor de geoefende schilders. Maximaal 8 cursisten dus genoeg tijd voor persoonlijke aandacht en begeleiding.

Prijs van 8 lessen incl materialen € 160,=


dinsdagmiddag 13:00-15:30 uur

augustus 29 september 12, 26 oktober 10 november 7, 21 december 5, 19

 

woensdagavond 19:15- 21:45 uur

augustus 30 september 13, 27 oktober 11 november 8, 22 december 6, 20 
 

workshops:

zaterdag 16 september 10:00-15:30uur

KLEURTECHNIEKENDAG

Op deze dag laat Julia Woning kleurmaterialen van de verschillende merken zien en legt zij de diverse kleurtechnieken uit. De kleurenleer wordt kort besproken, huidstinten en schaduw werking passeren en er is tijd om de technieken en materialen te proberen in een kleurplaat. Echt een basis voor iedereen die met kleuren bezig is of dit nu voor stempels, kaarten, kleurplaten of in je eigen tekeningen is. Je hoort en ziet dé kleurtips, maar vooral zelf uitproberen. Al met al een leerzame dag.

Workshop inclusief materiaal, koffie, thee, koek en lunch kost p.p. € 49,=

 

 

woensdag 20 september 19:15-21:45uur

KLEURenleer

Julia legt in 2.5uur uit hoe kleurenleer nu werkt aan de hand van de theorie van “van Itten” en de kleurencirkel.

Workshop inclusief materiaal, koffie, thee, koek kost p.p.€ 25,=

 

 

donderdag 5 oktober 19:15-21:45uur

portrettenkleuren

Julia legt in 2,5uur uit hoe je een portret kunt voorzien van kleur en waar nu de schawuw tinten aan te brengen. Zowel met kleurpotlood, inktense(wateroplosbarepotloden) . We gaan met kleurplaten en greyscale platen aande slag. neem eventueel ook je eigen gemaakte werk mee om te bespreken.

Workshop inclusief materiaal, kosten p.p. € 25,=

 

 

 

zaterdag 7 oktober 10:00-15:30uur LOKATIE Doe@ding

Spijkenisse daar ook inschrijven!! nog enkele plaatsen

Derwent INKTENSE blocks en potloden

Op deze dag van 5.5uur gaat Julia je de diverse kleur en aquarel technieken uitleggen met de inktense producten van Derwent. Hoe werkt dit product en wat is nu zo anders dan de andere aquarel potloden. Wees gewaarschuwd als je eenmaal weet hoe hiermee te werken wil niets anders meer :-) Zowel voor de kleurder, stempelaar, kaartemaker, mixedmedia en tekenaars onder ons een leerzame dag.

workshop incl. materiaal, koffie, thee, koek en Lunch kost p.p. € 49,=

 

 

 

zaterdag 28 oktober 10:00-15:30uur

kijken, tekenen en kleuren met procolour het nieuwste kleurpotlood van derwent ;-)

Een ochtend kijken, tekenen en ik help je opweg om te leren kijken, meten en tekenen om daarna dat gene wat je hebt getekend te kleuren met het nieuwste kleurpotlood van Derwent Procolour. Maar kleurplaten zijn ook aanwezig 😉 of hoe krijg ik mijn schets, fotokopie nu op mijn papier! Een volle dag met heel veel kleur en teken  tips en tricks. Zowel voor de kleurder, stempelaar, kaartenmaker, mixedmedia en tekenaars onder ons een leerzame dag.

workshop incl. materiaal, koffie, thee, koek en Lunch kost p.p. € 49,=

 

 

 

zaterdag 11 november 10:00-15:30uur LOKATIE Doe@ding

Spijkenisse daar ook inschrijven!! nog enkele plaatsen

PanPastel& DERWENT PASTEL PENCILS


Op deze dag legt julia uit hoe je met Panpastel kan werken. Hoe werken nou die tools en welke ondergronden zijn er zo al. Daarnaast gaan we een gezamenlijk eenzwart/wit werkstuk maken en werken we ook met derwent pastel potloden voor de finishing touch. eigen Panpatel & Derwent Pastelpotloden mag natuurlijk ook meegebracht worden maar hoeft niet
workshop incl. materiaal, koffie, thee, koek en Lunch kost p.p. € 49,=

 

 

 

woensdag 15 november 19:15-21:45uur

KLEURTECHNIEKEN Materiaal&Technieken

Julia legt in 2.5uur uit hoe je met diverse materialen de diverse technieken kan toepassen: doezelen, aquarelpotloden, aquarelleren met viltstiften en gebruik van pastelkrijt in je kleurplaten etc. er is genoeg tijd om zelf ook te kleuren en de technieken uit te proberen.

Workshop inclusief materiaal, koffie, thee, koek kosten p.p. € 25,=

 

 

 

 

zaterdag 25 november 10:00-15:30uur LOKATIE Doe@ding

Spijkenisse daar ook inschrijven!! min 10max 16 deelnemers

kijken, tekenen en kleuren met procolour het nieuwste kleurpotlood van derwent ;-)

Een ochtend kijken, tekenen en ik help je opweg om te leren kijken, meten en tekenen om daarna dat gene wat je hebt getekend te kleuren met het nieuwste kleurpotlood van Derwent Procolour. Maar kleurplaten zijn ook aanwezig 😉 of hoe krijg ik mijn schets, fotokopie nu op mijn papier! Een volle dag met heel veel kleur en teken  tips en tricks. Zowel voor de kleurder, stempelaar, kaartenmaker, mixedmedia en tekenaars onder ons een leerzame dag.

workshop incl. materiaal, koffie, thee, koek en Lunch kost p.p. € 49,=

 

 

 

 

donderdag 30 november 13:00-15:30uur

Derwent INKTENSE blocks en potloden

Julia legt in 2.5uur uit hoe de inktense nu werkt en wat is nu zo anders dan de andere aquarel potloden. wees ge waarschuwd als je een maal weet hoe hiermee te werken wil niets anders meer :-)

Workshop inclusief materiaal, koffie, thee, koek kost p.p. € 25,=

 

 

 

zaterdag 2 december 10:00-16:00uur

acrylverf SCHILDEREN

gehele dag schilderen aan een schilderijthema vrij dat kan zijn dikkedames, vrolijke dieren, boedha of een eigen idee onder begeleiding van Julia Woning. Je kan met een eigen samengestelde groep of via open inschrijving. formaat 40x50, 50x50, 50x60 meerprijs 20euro voor doek formaat 80x80of 100x100 van te voren aangeven welke maat en er is maar beperkt aantal plekken voor groot werken dus geef het optijd door ;-)
Workshop inclusief materiaal, koffie, thee, koek en lunch kosten p.p € 54,=